Nog effe gauw wat bloggen voor onze vakantie!

Hoi allemaal,
Al de hele week wilde ik nog even een blog schrijven, maar wederom is het me dus niet gelukt. Maar ik heb zowaar nog even een uurtje over voordat we met vakantie gaan, want de taxi die ons komt halen is hier pas om 14:15 uur en tante Willy entertained de kinderen plus de honden, dus kan ik heel even nog iets schrijven.

Hier in Kennel Dalderop gaat alles goed. Het meest geweldige nieuws is, dat alle pups lieve nieuwe baasjes gevonden hebben! Allemaal bekenden en dat is meer dan we hadden durven hopen. Nu horen we gelukkig nog van allemaal terug hoe het met ze gaat en hebben we alle vertrouwen in de nieuwe gezinnen voor de pups. Toen Ellen en Co hun pup hadden uitgekozen en hem Rossi hebben genoemd (ze zijn gek van motersport en deze naam deed mij ook even denken aan Biaggi, de enige hond ter wereld waar Nala ooit respect voor heeft gehad, en nu in de hondenhemel waar ze allebei zijn), heeft een ander oud-collegaatje van mij, Wendy, samen met haar man Frank het laatste pupje een goed huis geboden. Deze pup hebben zij Max genoemd en hij moet het gaan opnemen tegen hun 2 katten ;-) .

We hebben hier nu dus een Apple, Lady, Boy, Rossi, Max en Sirius. We spreken ze al aan met hun naam en raken ze daarna aan en na een week kenden ze allemaal hun naam!

Afgelopen dinsdag zijn alle hondjes helemaal nagekeken door de dierenarts (oren, ogen, hartje, beweging), hij kwam bij ons thuis en vond ze allemaal superleuk en lief! Alle hondjes zijn gezond verklaard en kregen een tien met een griffel. Ze hebben allen hun eerste enting gehad en hun paspoort. Alle hondjes ondergingen het onderzoek blijmoedig kwispelend en ook de enting maakte ze niet uit. Alleen de stoerste van het stel, Boy, moest even een piepje geven bij het enten :-) !

Wat waren wij van de week blij en opgelucht dat alle hondjes gezond waren en een goed huis hebben.

Het is ook wel erg fijn dat dit geregeld is, want het is echt intensief om een nestje pups te hebben. Mar voorspelde dit al wel, maar je weet het pas als je het zelf moet doen. Het is wel echt hartstikke leuk, de pups zijn heel lief en vrolijk en nergens bang voor. Ze spelen nu ook echt met elkaar en met speeltjes (als Apple niet alles voor zichzelf inpikt) en het is af en toe een drukte van belang. En dan ineens storten ze allemaal in en liggen dan op een hoopje te slapen.

De werpkist hebben we uit elkaar gehaald, want daar konden ze uitkomen. Ze maakten dan een soort kamikaze-sprong over de rand en dat vonden zowel Loena als wij niet zo heel erg geslaagd.

Nu lopen ze de hele dag los achter een hek wat Pat van de box van de kids heeft gemaakt en alleen ’s nachts liggen ze met zijn allen in de bench te slapen. Maar ze willen wel eten om ongeveer half 6, dus dan maken ze ons en Loena wakker, zodat de bench open wordt gedaan. Maar dat kwam de afgelopen dagen niet slecht uit, want gisteren stond ik dus al om half 6 te strijken en vandaag te stofzuigen. Vandaar dat ik nu kan bloggen!!!

Eén ding is trouwens wel een voordeel als je een nest pups hebt, ik ben voor het eerst van mijn leven zonder dat ik er maar iets voor gedaan heb, 6 kg. afgevallen! Maar toen voelde ik me niet zo erg lekker, want het is in 1 week gebeurd.

Met de kinderen gaat alles ook goed, ze verheugen zich erg op de vakantie, Nemo vooral op het vliegtuig en Arwen maakt al de hele tijd “net-alsof strandje”. Dus ik ben benieuwd wat ze vinden van de eerste echte zonvakantie van hun leven. We gaan lekker naar Kos in een 5-sterren resort, dus we worden helemaal verwend. We zijn er wel aan toe om even een beetje bij te komen, afgelopen week waren we echt zo moe, ik was ook nog ziek en ben toch gewoon doorgelopen en vervelend genoeg doorgereden, zodat ik de bumper half van mijn auto afreed en ik moest worden weggesleept :-( , waaarna ik met mijn zieke kop in de stromende regen heb gewacht totdat Big Bet mij op kwam helen (natuurlijk had ik WEER geen telefoon bij me, maar gelukkig waren er een aantal aardige mensen die mij een telefoon wilden lenen). Het leverde mij ook nog het commentaar op van Roel: “Manja, als je me graag wilt zien, hoef je niet iedere keer je auto in de prak te rijden!” Lekker hoor!!! Maar gelukkig had Roel de auto snel weer voor ons gemaakt, wat zouden we zonder hem moeten!

En nu zijn de koffers en tassen ingepakt, ik heb er lang niet zoveel stress van gehad als gewoonlijk, ik ben er gewoon te moe voor. Ik heb zoiets van; als ik iets niet bij me heb, zie ik het daar wel weer! En de hondjes zijn in goede handen bij onze tante Willy, die het helemaal ziet zitten met de hondjes, al heeft Kyra niet zoveel met de pups (maar is daarentegen weer dikke vriendinnen met Loena, die liever bij Kyra ligt dan dat ze de pups drinken geeft, het zijn net 2 kletsvriendinnen).

Ik heb trouwens geen trappelzakken meer ingepakt voor Nemo, hij wilde deze niet meer aan, maar hij wilde “Met voetjes slapen!!!”. Toen ik eenmaal er achter kwam wat dit was, bleek dus dat hij zijn trappelzak niet meer aanwilde. Het scheelt wel in de bagage, maar er is weer een stukje babytijd voorbij, Binnenkort zullen we (voorlopig?!?) uit de luiers zijn ook denk ik. Het gaat zo hard!

Nou, ik heb aan mijn blogplicht voldaan voor alle geïnteresseerden en er komen wel weer foto’s na onze vakantie, want daar heeft Pat nu geen tijd voor. Dan zien jullie alle hondjes plus nieuwe baasjes op de foto, want na de vakantie gaan alle hondjes weg. Die zondag daarna ga ik even mijn huis soppen en hoop op een paar vrijwilligers die mij daar even bij willen helpen. Want schoner wordt je huis niet van pups en veel tijd om op te ruimen heb ik ook niet!

Maar nu eerst, Kos, here we come!!! Tot over 2 weken,
Liefs, Manja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *